Sinema-tv, iletişim, edebiyat bölümü örgencilerine, dramaturji ve mizansen tekniklerini öğrenmek isteyenlere yönelik kurslardır.
Dramatik Yazarlık Kursumuz Hakkında
Hikayeler, Televizyon Dizileri ya da Sinema filmi yazmak istiyoruz ama bir türlü başlayamıyor muyuz… Kendi hayatımızı, sevdamızı, kavgamızı yazmak istiyoruz… Bunun için istemek ve bir adım atmak gerek…Gelin hep birlikte önce öykü, sonra da senaryo yazmayı deneyelim. Senaryo yazarlığı çalışmalarımız; sinema dilini ve dramaturji tekniklerini en sade ve anlaşılır bir eğitimle öğreten zengin bir programdan oluşmaktadır. Bu çalışmalara öykü ve senaryo yazmak isteyen herkes katılabilir. Katılımcılarımız sinema sektörünün usta yazarlarından senaryo yazım tekniklerini öğrenecek ve hayal güçlerini geliştirecekler. Atölyemizde; senaryo ve drama yazarı adaylarına, genelde tüm, Sinema-tv, iletişim, edebiyat bölümü örgencilerine, dramaturji ve mizansen tekniklerini öğrenmek isteyen tüm sinemacılara yönelik bu çalışmalarımız; mevcut atölyelerden farklı olarak, sıcak, samimi ortamlarda, uygulamalı çalışmalarla, daha akılda kalıcı yöntemlerle sıkılmadan öğrenmelerini sağlamaktır.
Ders İçerikleri:
Tema ve Seçimi (projenin duygu ve düşüncesi, Öykü ve Öyküleme (Dramatik Yapı), Öyküleme- (Dramatik Yapı) Giriş (serim, yerleştirme)- Gelişme (düğüm, çatışma)- Sonuç (çözüm, dönüşüm), Özgün öykü, Öyküleme uygulaması, Öykü uyarlaması, Sinopsis (Öykü özeti), Öyküleme teknikleri: Kamerayı esas alarak öyküleme tekniğine göre yazmak- Canladırma-Öyküleme odakları - Bilgi dağılımı- Bakış açıları- Kurgusal yapısı- Gerilim mekanizmaları- Tasvir- Karakter- Mekânlar- Zaman- Çatışma- Olay örgüsü ve olayların kurgulanması, Sinematografik anlatıya geçiş, Öyküleme biçimleri- a)Dramatik Anlatım (geleneksel Anlatı)- b)Epizotik Anlatım (Çağdaş Anlatı), Tretman- Sahne başlıkları: Mizansen-Sahnelemenin öğeleri, Senaryo yazımı: Senaryonun Dışsal Yapısı (Biçim) Senaryonun Evreleri- Dramaturji-Sahneleme-Atmosfer-Dramatik durum-Diyaloglar-Sinema dili- Kurgulama, Film izleme-Analiz