MSM TİYATRO SINAVLARI
Türkiye’de Geleneksel Türk Tiyatrosu eğitimi veren ilk kurumdur. Meddah,Karagöz ve Orta Oyunu oyunculuk eğitiminde önemli bir yer tutar. Eğitim Sahne ağırlıklıdır ama yeterli derecede kuramsal derslerle de nitelikli sanatçı yetiştirme yolunu benimsemiştir. Tüm Bölümler için, her yıl 1 Ekimde Yetenek sınavı yapılır ,bu sınavda başarılı olan öğrenciler,ücretsiz eğitim görmeye hak kazanırlar. İlk sene Hazırlık sınıfı sonunda yapılan Final sınavında başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa kabul edilir. Türkiyede ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek kurumdur. 2005 senesinde Kadıköy Bahariyede MSM sahnesi açılmıştır. Okulumuzun tüm aktiviteleri sahnemizde sergilenmektedir.
Kayıtlar 1 Eylül ile 30 Eylül arasında olmaktadır.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı sınavlarına girebilmek için en az lise mezunu olmak ve yirmi beş yaşı geçmemiş olmak gerekir. Sınavlar her bölüme göre farklılık gösterir.
Tiyatro bölümü sınavları üç aşamalıdır.
Birinci aşamada, bir komedi, bir dram oyunundan tek kişilik bir bölüm istenir. Seçilen oyunlardan en az bir tanesi yerli oyun olmak zorundadır. Ayrıca bir de şiir ezberlenmesi zorunludur.
İkinci aşama, ses kulak,genel kültür, psikolojik test ve doğaçlamalardan ibarettir. Bu bölümde bir şarkı söylemenin ya da dans etmenin avantajı büyük olur.
Üçüncü aşamada, sahne hocalarının size vermiş olduğu oyun bölümlerini kısa sürede ezberleyip oynamanız istenir.
Tüm bu sınavları başarıyla geçen öğrenci MSM konservatuvarı Tiyatro Bölümü Deneme sınıfında bir yıl ücretsiz okuma hakkı kazanır. Bir yılın sonunda yapılan final sınavı sonucu öğrencinin devam edip etmeyeceğine karar verilir. Devam edebilecek olan öğrenci iki yıl daha ücretsiz olarak okur.
Uzmanlık sınavı:
Yalnız Tiyatro bölümü için geçerlidir. Üniversite mezunu 30 yaşını geçmemiş olanları kapsar. Tüm sınav koşulları aynıdır. Kazanan öğrenci iki yıl ücretsiz okur ve kültürel derslerden muaf tutulur. Geri kalan bütün şartlar bu sınavı kazanan kişiler için de geçerlidir.
Tüm bölümlerde üçte iki devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık hakkını aşan öğrenci devamsızlıktan kaldığı için tazminat ödemek zorunda kalır. Ancak herhangi bir sağlık sorunu yüzünden devam edemeyecek olan öğrenci heyet raporu getirmek suretiyle tazminat ödemek zorunda kalmaz.
Tüm bölümlerde en fazla bir yıl sene tekrarı yapılabilir. İki kere sınıfta kalan öğrencinin ilişiği kesilir.